Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

Afstellen Schoenplaatjes

Schoenplaatjes afstellen

 

De contactpunten die een fietser heeft met de fiets (zadel/stuur/pedalen) zijn essentieel voor een optimale fietspositie. Met onze fietsmeting is de optimale afstelling van zadel, stuur en pedalen gerealiseerd. Wat nog ontbreekt is het contact van de fietser met de pedalen: de instelling van de schoenplaten. Hiervoor heeft bikefitting.com de Shoe Cleat Adjuster (SCA) ontwikkeld.


Shoe Cleat Adjuster


De functies van de SCA zijn:

  • Zodanig plaatsen van de schoenplaatjes dat de bal van de voet exact boven de as van de pedaal komt, waardoor een optimale krachtoverbrenging wordt gerealiseerd.
  • Via de schoenplaten wordt ook de stand van de voeten op de pedaal ingesteld en zo wordt een eventuele verdraaiing van het onderbeen voorkomen.
  • Doordat de bal van de voet exact boven de pedaalas staat wordt de pedaalslag geoptimaliseerd wat leidt tot een soepeler pedaaltred.
  • Het positioneren van de bal van de voet exact op het midden van de pedaal reduceert de kans op het krijgen van een branderig gevoel onder de voetzolen.

 

De kosten voor deze meting zijn: 10 euro. Wanneer u nieuwe schoenen bij ons aanschaft, biedt Martens Tweewielers u deze service GRATIS aan.

 

Klik hier voor een demonstratie van de fietsmeting.  

 spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen