Menu Voor advies telefoon +31 (0) 165-343 335
Direct naar onze webshop

Cannondale 2016

Nieuws Cannondale 2016

In 2016 zijn er weer verschillende verbeteringen doorgevoerd bij Cannondale! Met name bij de Cannondale Supersix Evo is het frame weer flink aangepakt. Het frame is immers de basis van iedere Cannondale racefiets, dit is in 2016 ook niet anders!
De zelfontwikkelde, extreem sterke en stijve BallisTec carbon constructie is verder geoptimaliseerd om een extreem licht en super stijf frame te leveren met  ongelofelijke uitgebalanceerde en verfijnde rij-prestaties. Zo is er een breder BB30 bottom bracket en zijn de asymmetrische oversized liggende achtervorken herontworpen om de krachtoverdracht nog verder te verhogen. Het voorframe is bij de Cannondale SuperSix Evo 2016 volledig nieuw met een nieuwe voorvork welke zorgt voor superscherp stuurgedrag en controle.Zo’n super stijve fiets, moet ook lekker rijden en goed te controleren zijn, hier heeft Cannondale ook in 2016 weer verbeteringen doorgevoerd. Zo is het Speed Save micro-suspension veersysteem wat zorgt dat ondanks al deze stijfheid de fiets  comfortabel is en ervoor zorgt dat u sneller door de bocht blijft rollen. De nieuwe voorvork is 21% soepeler t.o.v. vorig jaar! Het is bij deze voorvork mogelijk om 28 mm brede banden te monteren, waardoor u zelfs nog meer comfort en grip kunt hebben. De Save zadelpen is al wat jaren bekend. Deze is ook weer verbeterd en neemt trillingen en schokken weg. Voorheen was de Cannondale Save zadelpen 27.2 mm, deze is nu vervangen door een smaller 25.4mm dik exemplaar. Dit geeft 36% meer soepelheid!


Cannondale heeft in 2016 haar buisvorm ook aangepast voor meer stijfheid en aerodynamica. De Supersix EVO is voorzien van TAP (Truncated Aero Profile) buisvormen in de onderbuis, zitbuis en staande achtervorken. Het frame heeft bovendien een smallere balhoofdbuis en dunnere TAP geprofileerde vorkbladen. Tests wijzen uit dat er een drag-reductie is van: 6 watt/60gram! Verder is de derailleurpad gecombineerd met de versnellingskabel montage. De versnellingskabels werden op verzoek van de Pro Tour Team mechaniciens extern gehouden.

 


De Cannondale is al meerdere jaren een frame wat onder de 700 gram uitkomt,  echter is mede door de System Integration nog verder omlaag gebracht. De ongelofelijke krachtbalans tussen het gloednieuwe Cannondale Evo frame, vork en Hollowgram cranks zorgen voor een aanzienlijke winst in stijfheid, vertikale flexibiliteit en aerodynamica terwijl het totaalgewicht ook met 65 gram naar beneden is gegaan! Hierdoor is Cannondale wel 200 gram lichter dan haar concurrenten!
 

 

 

Mocht u niet van Carbon houden, wees gerust! De Cannondale Caad12 2016 is de vervanger van zijn voorgangers Caad10 of Caad8! De Cannondale Caad12 is in 2016 weer leidend in zijn klasse als lichtste aluminium racefiets! Dit komt mede door Cannondale’s System intergration. Hier worden alle belangrijke componenten gezamenlijk ontworpen wat een perfecte harmonie tussen comfort en prestaties levert! De frame’s worden vervaardigd van het geavanceerde 6069 aluminium wat via een complex proces van hydroforming, taper-butting, dubbele gladde lasnaden en warmtebehandeling na het lassen word omgevormd tot vloeiende, organische en voledig geoptimaliseerde buisvormen.
Geen ander merk weet een aluminium frame te ontwikkelen van 1098 gram. Het frame wat geschikt is voor schijfremmen is zelfs nog 4 gram lichter! De Caad12 is in totaal 200 gram lichter dan zijn voorganger de Caad10. De Cannondale Caad12 is in 2016 ook uitgevoerd met de Speed Save micro-suspension die een kleine hoeveelheid flexibiliteit en soepele doorbuiging geeft. De achterste framedriehoek is met de unieke afgeplatte en gebogen achtervorken 50% gestegen qua verticale doorbuiging. Maar toch is de kenmerkende stijfheid hetzelfde gebleven. Dit zorgt voor een comfortabele aluminium racefiets, meer dan ooit een ander merk kan evenaren!