Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

Cannondale-mountainbikes

Cannondale-mountainbikes

Elke Cannondale MTB is ontwikkeld met een plan, u zo snel mogelijk van punt A naar punt B krijgen, maar dit gaat niet ten koste van het comfort. Cannondale Mountainbikes    zijn het bekendst vanwege de Lefty voorvorken. Sinds 2020 is de Lefty geüpgrade en is er ook een nieuwe naam voor, namelijk de Lefty Ocho  . Tel daarbij de ervaring van het zo licht mogelijk maken van een frame en klaar is uw race monster voor in de bossen! Door nauwe samenwerking met vele MTB-professionals heeft Cannondale veel feedback over nieuwe ontwikkelingen, omdat deze door deze veeleisende fietsers getest worden! 


Cannondale was in 1990 de eerste fabrikant die een  full suspension   fiets produceerde voor de fietsmarkt. Hierdoor hebben zij al tientallen jaren ervaring met het bouwen en ontwerpen van Fully's. Als u op een Cannondale fullsuspension mtb fietst zult u merken dat deze super efficiënt, comfortabel en uiterst licht aanvoelt. Dit alles komt door de soepele vering en het uitgebalanceerde ontwerp.

De Cannondale Scalpel   is al jarenlang de meest bekende uit   de   Cannondale Full-suspension familie. Bliksemsnel met de 29" wielen maar toch super strak sturend voor het ruigere werk. De Cannondale Scalpel 29 is verkrijgbaar in zowel een BallisTec carbon als SmartFormed aluminium frame. Beide fietsen zijn een klasse apart qua gewicht t.o.v. andere merken. Dit ligt niet alleen aan het materiaal gebruik van het frame, maar ook aan de verdere afmontage zoals de voorvork. In de meeste modellen is een   Cannondale Lefty   Ocho   voorvork   gemonteerd, deze is lichter dan een normale reguliere voorvork. Dit is niet het enige voordeel van de Lefty Ocho verende voorvork. Zo zorgt de gelagerde binnenzijde voor een soepelere werking. Bijna alle Scalpel modellen hebben het ECS-TC systeem, wat staat voor: Geklemde 15mm steekassen in de demperhevels en het swingarm draaipunt en daarnaast dubbele lagers in de achterste uitval einden. Deze elimineren de speling en zorgen voor extra centrale stijfheid.

 

Natuurlijk is de Cannondale Scalpel ook uitgevoerd met Cannondale's BB30 trapas voor extra stijfheid en voor een lichter gewicht. 

 

De Cannondale F-SI 29 is een Hi-end hardtail mtb. De Cannonale F-si staat bekend om, zeer licht gewicht, ongelofelijk snel maar ook oog op comfort. Dit kunt u merken door het gebruik van de SpeedSave Vibration Elimination Technologie. De achtervork is gemaakt uit ovale buizen waardoor er geen zijdelingse flexibiliteit is waardoor de fiets zeer stijf is. Maar in verticale richting is een minimale flexibiliteit waardoor uw wiel de ondergrond blijft volgen, waardoor u meer controle heeft en minder vermoeid word. Ook geeft dit natuurlijk meer comfort. Ook voor extra comfort is er een dunne 27.2mm zadelpen gemonteerd, deze geeft ook wat flexibiliteit en neemt trillingen van de ondergrond weg.
Onze ervaring leert dat de bovenbuis van een Cannondale F-SI 1,5 cm langer is als bijvoorbeeld een Cube mountainbike, hierdoor stuurt de fiets strakker maar is de fiets meer geschikt voor de ervaren mountainbiker.


De ambitieuze beginner kiest normaal gezien voor een mtb uit de Cannondale Trail familie . Deze topfiets is ontwikkeld met de ervaringen die jarenlang opgedaan zijn in Worldcup Races. De Cannondale Trail 1 bewijst dat een geweldig rijgevoel en duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van je vermogen/snelheid. Er zijn diverse afmontages, zodat er voor iedereen een geschikte Cannondale Trail MTB verkrijgbaar is. De Trail 29 1 & Trail 8 hebben dezelfde racegeometrie met stijle balhoofdhoek waardoor deze dezelfde snelle stuureigenschappen en hoge wendbaarheid heeft als de Cannondales uit de   F-SI serie.spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen