Menu Voor advies telefoon +31 (0) 165-343 335
Direct naar onze webshop

Cannondale-racefietsen

Cannondale racefietsen zijn bekend om hun super lichte gewicht, hoge stijfheid en agressieve karakter. Cannondale presteert het al jaren om superlichte racefietsen te ontwikkelen, maar wel met een hoge stijfheid. Dit komt mede door de Cannondale Ballistec technologie waarmee ze minder materiaal kunnen gebruiken, maar toch een super stevig eindproduct kunnen leveren. Cannondale werkt al jaren nauw samen met diverse professionele teams in de race-wereld. Deze samenwerking geeft Cannondale de mogelijkheid om alle vernieuwingen uitgebreid te laten testen door deze veeleisende wielrenners. Hierdoor krijgen ze veel feedback waarmee Cannondale elke keer een stap dichter bij de optimale racefiets komt! Hieruit is bijvoorbeeld onderstaande fiets ontwikkeld, de SuperSix EVO.
Als u een Carbon Hi-end fiets wilt komt u al snel bij de Cannondale SuperSix EVO serie uit.  Deze carbon fietsen zijn super stijf en hebben allemaal een afmontage van alleen maar top componenten. Cannondale is bewust dat deze zeer stijve racefiets, ook wat comfort mag hebben. Hiervoor is er gebruik gemaakt van diverse slimme technieken zoals: De Speed Save micro suspension technologie, de staande en liggende achtervork buizen zijn ovaal van vorm, hierdoor zit er een flexibiliteit in de verticale richting van de buis, maar geen zijdelingse flex om de stijfheid te waarborgen. Hierdoor blijft het achterwiel aan de wegdek "plakken" ook als het gewicht niet op het achterwiel drukt. Ook de zitbuis is van deze techniek voorzien voor meer flexibiliteit waardoor u meer comfort heeft, omdat de zitbuis de trillingen van het wegdek opvangt. De voorvork heeft meer buiging als een andere reguliere racevoorvork om meer trillingen op te vangen, maar de wielbasis is hetzelfde als van een andere racefiets, dit komt omdat Cannondale de padden naar achter laat staan. Hieruit blijkt maar weer dat Cannondale altijd innovatief bezig is en op zoek is naar de beste prestaties maar ook het comfort niet uit het oog verliest. Cannondale is trouwens al jaren lang koploper in het maken van de lichtste racefietsen, namelijk de SuperSix EVO black inc. weegt totaal 5,5 kg!
Wilt u liever geen carbon, geen probleem! Cannondale heeft ook de superlichte Caad10 serie. Deze vederlichte aluminium hi-end racefiets is qua framegeometrie precies hetzelfde als de SuperSix, maar dan van het oerdegelijke aluminium. Cannondale presteert al jaren om met een aluminium fiets lichter te zijn als vele carbon racefietsen van concurrenten. Bijvoorbeeld de Cannondale Caad10 Black inc. weegt totaal 7.5 kg! Ook beschikt de Caad10 over dezelfde technieken zoals de SpeedSave technologie voor de comfort verhogende eigenschappen. Hierdoor is de Caad10 ook zeer geschikt voor de ambiteuze wielrenner die het uiterste uit zich en zijn tweewieler wilt halen! 
Als u niet voor prestatie gaat, of op een fanatieke manier aan deze prachtige hobby wilt beginnen is de Cannondale Caad8 wat voor u. De Caad 8 is uit hetzelfde materiaal gemaakt als de Caad10 alleen is het balhoofd 1,5 cm hoger geplaatst, hierdoor zit u iets rechterop waardoor u meer comfort heeft.  De Caad8 is in gewicht nog steeds erg laag, namelijk 8,8 kg. Er zijn diverse afmontages verkrijgbaar, hierdoor voldoet de Cannondale Caad 8 aan ieders eisen. 
De Cannondale Synapse is met het carbon frame en top afmontage vergelijkbaar met de SuperSix, alleen is deze fiets met zijn langere balhoofdbuis, langere wielbasis en de iets vlakkere balhoofdhoek iets meer gericht op comfort. Deze fiets heeft een perfecte mix tussen een racehouding maar toch met veel comfort voor de langere fietstochten en een subliem stuurgedrag op alle soorten ondergrond. 
Voor meer comfort zijn er standaard ook iets bredere banden gemonteerd op de Cannondale Synapse. Namelijk 28mm breed ipv 25mm. Hierdoor heeft u betere grip op alle soorten wegdek en verminderd te kans op lek rijden. 
Voor extra comfort is er ook een smallere zadelpen gemonteerd deze geeft iets meer flexibiliteit om de trillingen van het wegdek te absorberen. Een leuk weetje is dat het Cannondale Pro Cycling team in de Ronde van Vlaanderen ofParijs-Roubaix  fietst op de Cannondale Synapse, dit zegt nogmaals dat de Cannondale Synapse niks minder is dan zijn grote broer de SuperSix.