Menu Voor advies telefoon +31 (0) 165-343 335
Direct naar onze webshop

Cube-mountainbike

Cube is groot geworden met Mountainbikes op de markt te zetten met een hoge prijs-kwaliteitsverhouding. De Duitse fietsfabrikant is het sterkst groeiende mtb-merk in West-Europa. Voor de beginnende mountainbiker die aan de hobby wilt "proeven" heeft Cube een prachtig segment staan in zowel 26", 27,5"(650B) of 29". De laatste groep is de sterkst groeiende. De Cube 29-ers zijn mountainbikes met grotere wielen, waardoor u gemakkelijker hoge snelheden bereikt. Ook is de fiets comfortabeler tijdens het fietsen.
De Cube Comp Serie is speciaal voor de recreatieve fietser, deze fietsen hebben een comfortabele, maar toch sportieve zithouding. Perfect om kennis te maken met deze mooie hobby. Deze Cube hardtail mtb's hebben allemaal een geveerde voorvork en zijn afgemonteerd met Shimano componenten. Deze fietsen zijn ook uitermate geschikt voor wat oudere kinderen en zijn tevens verkrijgbaar met v-brakes of hydraulische schijfremmen.
De Cube LTD serie is met een langere bovenbuis en lichter materiaal gebruik meer geschikt voor de fanatieke mountainbiker die meerdere keren per week de bossen in gaat! Het hoogwaardige aluminium frame heeft bij 29ers een speciale voorderailleur aansluiting, waardoor het bij Cube mogelijk is om de wielbasis van een 29er net zo lang te krijgen als van een 26 inch fiets. Hierin is Cube echt een uitzondering! Veel andere merken hebben een langere wielbasis, waardoor de fiets minder wendbaar is. U heeft dus bij Cube de voordelen van een 29er met een betere rolweerstand en meer comfort, maar de fiets is nog steeds heel erg wendbaar.
De Cube Reaction serie heeft fietsen met zowel carbonnen als aluminium frames. Deze Cube fietsen zijn nog lichter als de LTD serie en zijn echt voor het sportieve gebruik. De afmontage is van Shimano of SRAM.  Alle Cube frames zijn uitgevoerd met een verwisselbaar derailleurpad, hierdoor kunt u altijd een nieuw derailleurpad monteren mocht de oude krom of gescheurd zijn. Alle Carbon frames zijn door een speciale spuittechniek (Wet Paint Surface)
De Cube Elite serie is het topje van de ijsberg! Hier heeft u het lichtste, en stijfste frame wat Cube biedt op MTB gebied. Diverse professionele rijders rijden op deze mountainbikes. Met de geintergreerde kabelgeleiding, de conische balhoofdbuis en BB Press-fit trapas heeft u de perfecte combinatie tussen stijfheid/gewicht tot uw beschikking. De Carbon Cube frames hebben nog een leuke bijkomstigheid, met het active brake cooling systeem word de achterremschijf gekoeld door de koelvin welke de rijwind langs de schijf dwingt. Hierdoor ontstaat er een geforceerde koeling bij uw achterrem, hierdoor heeft u minder slijtage aan remblokken en schijven onder de zwaarste omstandigheden.