Menu Voor advies telefoon +31 (0) 165-343 335
Direct naar onze webshop

Merk-Gazelle

Gazelle is waarschijnlijk de meest bekende fietsfabrikant van Nederland. De Koninklijke Gazelle bestaat al sinds 1892 en is al meerdere jaren de marktleider in Nederland op fietsgebied. Alle Gazelle fietsen zijn gecertificeerd volgens de ISO-9001 kwaliteitsnormen. Hierdoor is uw Gazelle extreem duurzaam en veilig wat u meer zekerheid en vertrouwen bied tijdens het fietsen. 
Gazelle heeft 3 speerpunten, de zogenoemde drie-eenheid. Deze bestaat uit: Licht fietsen, Slim Design en Robuuste Kwaliteit.
Het belangrijkste van een fiets is dat deze lekker licht fietst. Door slimme innovaties kan Gazelle de fietsen steeds lichter qua gewicht maken, maar ook qua rijbeleving! Gazelle Elektrische fietsen zijn hierdoor zelfs vaak 10% lichter dan andere merken.
Slimme innovaties zoals geintegreerde kabels en diverse verlichtingsonderdelen leveren bij aan een mooi strak uitziende fiets, maar hebben ook veel technische voordelen zoals lichter in gewicht, minder slijtage, minder kans op kapot gaan. Gazelle zit op dit gebied nooit stil en vallen hierdoor regelmatig in de prijzen voor nieuwe innovaties op fietsgebied.
Gazelle maakt steeds lichtere fietsen, maar dit gaat niet ten koste van de duurzaamheid of kwaliteit. Gazelle bied u namelijk op alle frames 10 jaar garantie en op voorvorken met vering 5 jaar, en zonder vering 10 jaar! Om uw Gazelle tegen diefstal te beschermen zijn de meeste Gazelle fietsen uitgerust met een diefstal-preventiechip in het slot. Elk type Gazelle fiets word in het eigen testcentrum onderworpen aan diverse tests waar de kwaliteit en duurzaamheid flink word getest. U kunt deze tests zien door hier te klikken.
Gazelle heeft tegenwoordig diverse soorten fietsen voor verschillend gebruik:
Alle Daags, deze fietsen zijn uitermate geschikt voor woon-werk verkeer of als u gewoon weinig onderhoud aan uw fiets wilt. Deze fietsen zijn allemaal uitgerust met een dichte kettingkast en onderhoudsvriendelijke remsystemen. Enkele voorbeelden van deze fietsen zijn: Gazelle Orange Pure, Gazelle Paris Plus of de Gazelle Eclipse.
Recreatief, deze Gazelle fietsen zijn allemaal licht van gewicht, hebben derailleur versnellingen en hebben een lekker ontspannen zithouding voor een comfortabele fietstocht te maken. Er zijn diverse types met of zonder vering. Er zijn ook speciale Gazelle Lite modellen verkrijgbaar, deze fietsen zijn nog lichter en zijn geschikt voor de veeleisende toerfietser. Enkele voorbeelden van Gazelle recreatieve fietsen zijn: Gazelle Medeo Plus, Gazelle Fuente Xtra of Gazelle Allure.
Gazelle School fietsen zijn  extra stevig uitgerust zodat de fietsen tegen een stootje kunnen in het fietsenrek! Er zijn verschillende uitvoeringen met 3 of 7 versnellingen. De verlichting gaat via een naafdynamo zodat uw verlichting altijd werkt. Een tassenrek past perfect op de degelijke bagagedrager. Enkele voorbeelden zijn: Gazelle Esprit LTD, Gazelle HeavyDutyNL of Gazelle Miss Grace.
Natuurlijk heeft Gazelle ook Elektrische fietsen. Deze zijn ook onder te verdelen in fietsen voor verschillend gebruik.
Bijvoorbeeld de Gazelle Miss Grace Innergy is uitermate geschikt voor gebruik in de stad, met de degelijke voordrager met mand kunt u uw boodschappen makkelijk vervoeren. Voor het wat sportievere gebruik kunt u denken aan de Gazelle Orange Plus Innergy of Gazelle Medeo Plus Innergy X2. Deze fietsen zijn wat lichter en meer geschikt voor de langere fietstochten. U heeft de keuze uit verschillende motoren. Gaat u veel in bergachting landschap fietsen of heeft u veel ondersteuning nodig, dan is waarschijnlijk de X2 motor wat voor u. Deze motor heeft meer kracht als de normale motor van Gazelle. U kunt deze motor herkennen aan de donkergrijze kleur. 
De Gazelle electrische fietsen zijn ook nog verschillend qua techniek, er zijn fietsen die alleen kijken of u fietst, en helpen hierdoor altijd hetzelfde mee. Dit kunt u simpel herkennen aan de display op het stuur, dit zijn alleen knopjes en hier zit geen afleesmogelijkheid in voor bijvoorbeeld snelheid.
Indien u een afneembaar display ziet weet u dat deze ook een krachtsensor heeft. De krachtsensor kijkt hoeveel kracht u uitoefend op de pedalen en past hieraan de kracht van de motor aan. Dus als u weining kracht zet helpt de fiets weinig mee, zet u veel kracht gaat de fiets meer meehelpen. Dit maakt het fietsen in een groep een stuk gemakkelijker omdat u eenvoudig uw snelheid kunt aanpassen.