Menu Voor advies telefoon +31 (0) 165-343 335
Direct naar onze webshop
Onderhoud MTB Route

Onderhoud MTB Route

Martens tweewielers voert onderhoud uit aan de MTB route in de Rucphense Bossen. Dit is in samenwerking met Natuurmomumenten.
Martens Tweewielers probeert elke keer wat te verbeteren aan de MTB route zodat de kwaliteit van de route steeds hoger word. U kunt bij Plannen en Projecten zien wat we al uitgevoerd hebben en/of wat we nog willen verbeteren.

Laatste wijzigingen:


 

24-01-2018


Na de vele en harde winderige dagen van afgelopen tijd heeft dit ook  zijn tol geeist bij de bomen. 

Vandaag hier en daar diverse delen van het parcours bomen vrij gemaakt.
19-12-2017


Nadat er weer heel wat toertochten gepasseerd zijn over onze route in dit natte najaar zijn er flinke plassen ontstaan, we zijn al een dag bezig geweest rondom het bosgebied de Duintjes en ook hebben we wat omgevallen bomen opgeruimd. 

 

27-09-2017


Voor de oversteek bij het grasveld, was een flinke "sloot" ontstaan. Hier hebben we een aantal meldingen over ontvangen. Tijd om dit aan te passen. We hebben zoals u ziet hier enkele matten in geplaatst zodat u weer veilig over de route kunt. 


02-12-2016

 

We hebben 2 december 2016 weer een dagje aan de MTB Route gewerkt. Dan ligt deze er weer netjes en droog bij voor toertocht van FC Brabantia. Het is weer een perfecte toertocht geweest met ongeveer 1500 deelnemers! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26-07-2016

 

Afgelopen zaterdag in samenwerking met een aantal leden van MTB vereniging "Altijd Strijd" en met materiaal van LMB Oomen uit Sprundel weer flink bezig geweest aan de Mountainbike route in de Rucphense Bossen.

 

 

 

 

07-06-2016

 

Gisteren zijn we aan de MTB route in Rucphen aan het werk geweest. We hebben vanaf Camping de Posthoorn een deel van de route (ongeveer 7km) vrijgemaakt van takken en brandnetels. Hierbij wat foto's van voor & na de werkzaamheden.

 

 

 07/01/2016

Let op, route is gewijzigd!  Vanaf de T-splitsing (Oliepot) die veel mensen herkennen van onderstaande foto. Moet u vanaf nu rechtsaf. Dit omdat de route over een prive eigendom liep en deze persoon geen toestemming meer geeft om de route hierover te laten gaan.  Waren we genoodzaakt de route te verleggen.  Wij hopen dit nieuwe stuk route nog wat uitdagender te maken. Hiervoor zijn we met verschillende  partijen in overleg. Het nieuwe stuk sluit natuurlijk weer automatisch aan op de huidige route. Meer info volgt! Wij hopen op uw begrip.

 


01/12/2015

 Vandaag weer met de mini-graver bezig geweest om natte stukken af te laten wateren. We proberen elke keer een stuk aan te pakken van de route zodat deze steeds beter word! Foto's zijn weer toegevoegd onderaan deze pagina. 


24/11/2015

Vandaag hebben we aan de kant van Roosendaal (Nederheide) een deel van het route  proberen te verlossen van overtallig water. We hebben diverse geulen gegraven om het water wat op  de track ligt weg te voeren. Zoals u kunt zien bij onderstaande foto's is dit gelukt. 


27/10/2015

Vandaag weer met de minigraver van LMB Oomen B.V. uit Sprundel een deel van het parcours aangepakt.  20/10/2015
Vandaag met  een minigraver die door LMB Oomen B.V. uit Sprundel  ter beschikking is gesteld weer een deel van de route aangepakt voor  betere water afvoer en op plekken waar dit onmogelijk is een alternatieve route aangelegd. Kijk onderaan de pagina voor  de foto's.


02-04-2015 

Defensie heeft zojuist gemeld dat de aannemer die het bos gekapt heeft voor 15 april de paden op de route weer in orde brengt.


06/01/2015
 Deze week worden er de nodige door de sneeuw afgebroken takken verwijderd van de route, zodat er a.s. weekend weer fanatiek gebruik gemaakt kan worden van de MTB route! 

03-12-2014
Vandaag nog wat bezig geweest met een mini shovel. We hebben wat zand verplaatst naar stukken waar wat gaten waren gekomen door het vele gebruik van de route. 

31-10-2014
Vandaag bezig geweest met een bosfrees achter een tractor. Het doel hiervan is de bovenste grondlaag breken en losmaken zodat het water beter in de grond zakt. Ook worden hierdoor wortels en stronken verwijderd.

02-04-2014
Vandaag hebben we met een minigraver een deel van de route aangepakt. Grote wortels zijn verwijderd en hebben op enkele stukken speciaal zand neergelegd voor een betere doorlatende werking wat moet resulteren in een drogere ondergrond.

07-11-2013
Vandaag weer bezig geweest met een mini-graver van Jan Goorden uit Schijf. Deze keer hebben we de loopgraven flink aangepakt. Op diverse plaatsen hebben we flinke gaten aan beide zijden van het pad gemaakt zodat het overtollige water hier naartoe loopt. Het resultaat hiervan was direct te zien!

30-10-2013
Vandaag met zwaar materiaal aan de slag geweest! Met een mini-graver van Jan Goorden uit Schijf een flink stuk van de route aangepakt. Zo hebben we een klein wasbord gemaakt, om het pad wat op te hogen i.v.m. wateroverlast. Verder hebben we de paden waar de route elkaar kruist wat breder gemaakt.

08-10-2013
Op enkele plaatsen op het parcours wortels en boomstronken verwijderd. Verder hebben we op de meest kritieke natte punten gaten gemaakt naast het parcours zodat het water af word gevoerd naar de zijkant van het pad.

25-09-2013

Vandaag in "de Loopgraven" flinke wortels en boomstronken verwijderd.