Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

Onderhoud MTB Route

Onderhoud MTB Route

Onderhoud MTB Route

 

Martens tweewielers voert onderhoud uit aan de MTB route in de Rucphense Bossen. Dit is in samenwerking met vrijwilligers. Martens Tweewielers probeert elke keer wat te verbeteren aan de MTB route zodat de kwaliteit van de route steeds wordt verbeterd. Hieronder staan de werkzaamheden weergegeven, welke in het veleden zijn uitgevoerd.

 

Laatste wijzigingen:

24-10-2023

Project Kerkstraat afgerond.
Nu kunnen de wandelaars ongestoord genieten van het bos en de mtb'ers hoeven niet meer zich in te houden voor de wandelaars. Kortom, een win-winsituatie!


13-10-2023

De vrijwilligers hebben afgelopen weken wat slechte stukken op de mtb-route opgeknapt. Ook is er een begin gemaakt aan een nieuwe route welke parallel ligt aan de Kerkstraat. Zo hoeven mountainbikers niet meer tussen de overige bosgenieters te fietsen. 


31-07-2021

De vrijwilligers zijn weer hard bezig geweest aan de MTB route in de Rucphense bossen. Zo hebben ze de afwatering en de kombochten verbeterd op het pad tussen de Posthoorn en het Commissarisbos en ook is de afwatering verbeterd op het pad na de loopgraven. Hiervoor bedanken wij de vrijwilligers!

 

15-05-2021

De bomen op de MTB-route zijn verwijderd, zodat iedereen zonder problemen kan rijden over de route door de Rucphense bossen. Bedankt voor het harde werk! 

Boom op de MTB-route

Boom op de MTB-route Rucphense Bossen

Hard werk door de vrijwillegers aan de MTB-route!

 

30-01-2021

Het onderstaande deel van de MTB-route is verbeterd door de vrijwilligers. Het ziet er weer erg strak uit! Wij willen de vrijwilligers hiervoor bedanken.

Voor aanpassing:

voor aanpassing MTB-route

Na aanpassing:

Na aanpassing MTB-route

 

07-01-2021

Een stuk van de MTB-route de is afgelopen dagen door vrijwilligers opgeknapt. Wij willen de vrijwilligers bedanken.

Onderhoud Mountainbike Route Rucphen

Onderhoud Mountainbike Route Rucphen

Onderhoud Mountainbike Route Rucphense Bossen

 

24-10-2020

Wij en de vrijwilligers hebben vandaag weer aan de mountainbike route gewerkt. De route ligt er weer super strak bij. Op naar een mooie zondag op de mountainbike!

MTB route rucphen 24-10

 

03-10-2020

Vandaag met een aantal vrijwillegers onderhoud gepleegd aan de MTB-route in Rucphen. Zo zijn er stukken weer flink opgeknapt, zodat ze de winter weer aan kunnen.

 

Wij willen de vrijwilligers bedanken die geholpen hebben en ook LMB Oomen B.V. voor het uitlenen van het kraantje.

Onderhoud MTB Route Rucphense Heide

MTB route Rucphen onderhoud

MTB Route Rucphense Heide Onderhoud


22-09-2020

Vandaag hebben wij helaas te horen gekregen van een fanantieke mountainbiker dat hij diverse zoekende mountainbikers moest helpen om de weg te wijzen. Twee bordjes waren helaas verdwenen, waardoor de route niet meer klopte. Dit hebben wij opgelost. Wanneer je dit zelf ook ervaar laat het ons weten door middel van de volgende link


11-02-2020

Gister de melding gekregen dat met de storm (Ciara) van het weekend een boom omgewaaid was  en terecht was gekomen op de rollercoaster.  Dinsdag morgen gelijk actie ondernomen, de boom is verwijdert ook hebben we gelijk nog maar een grote onderhouds beurt gegeven aan de rollercoaster. 

 


08-02-2020

Vandaag is Martens Tweewielers met enkele vrijwillegers  weer bezig geweest om de mountainbike route onder handen te nemen. We hebben een extra lus bijgemaakt in de buurt van het sigment "het dropje" en we hebben verschillende palen bij gezet om de bewegwijzering te verduidelijken. 

 

 

 

07-12-2019


Vandaag is Martens Tweewielers met enkele vrijwilligers  bezig geweest met het onderhoud van de MTB route. Het stuk van de drop-off is onder handen genomen en het daaropvolgend wortelpad is vervangen door een nieuw stuk route met ook daarin een extra drop-off.  

 

Martens Tweewielers en vrijwillegers zijn hard bezig voor het nieuwe MTB Seizoen

Martens Tweewielers en vrijwillegers zijn hard bezig voor het nieuwe ATB Seizoen

Martens Tweewielers onderhoud de MTB route in Rucphen

Martens Tweewielers bied de mogelijkheid voor een MTB Route


26-10-2019

Vandaag weer actief geweest met het onderhoud van de MTB route in Rucphen met de vrijwilligers.
Allemaal bedankt het was gezellig.

Onderhoud van de MTB Route Rucphense bossen

Onderhoud van de MTB Route Gemeente Rucphen

Onderhoud van de MTB Route Dicht bij België05-10-2019

Kees Naalden, Mark van Rijsbergen (Van Rijsbergen Grondwerken) en wij van Martens Tweewielers zijn vandaag bezig geweest met het opknappen van de MTB-route. De kraan die ter beschikking gesteld werd door L.M.B. Oomen B.V. heeft er mede voor gezorgd dat de paden (de loopgraven) een stuk spectaculairder zijn geworden!

Mocht u zich geroepen voelen om de volgende keer hulp te verlenen, dan kunt u zich altijd bij ons melden.

Bezig met het onderhoud van de MTB route Rucphen

 

Bezig met het onderhoud van de Cross route Rucphen

25-09-2019

Gister weer werkzaamheden uitgevoerd aan de mountainbike route in de Rucphense bossen. Wij willen Cees, Jeen en Natuurmonumenten bedankten. Natuurmonumenten willen we bedanken voor het beschikbaar stellen van de kraan met machinist. Heb je de nieuwe stukken al uitgetest, laat ons even weten wat je ervan vindt.

 Onderhoud MTB Route Rucphen

Onderhoud MTB Route Rucphense Heide

 

24-01-2018


Na de vele en harde winderige dagen van afgelopen tijd heeft dit ook  zijn tol geeist bij de bomen. 

Vandaag hier en daar diverse delen van het parcours bomen vrij gemaakt.19-12-2017


Nadat er weer heel wat toertochten gepasseerd zijn over onze route in dit natte najaar zijn er flinke plassen ontstaan, we zijn al een dag bezig geweest rondom het bosgebied de Duintjes en ook hebben we wat omgevallen bomen opgeruimd. 

 

27-09-2017


Voor de oversteek bij het grasveld, was een flinke "sloot" ontstaan. Hier hebben we een aantal meldingen over ontvangen. Tijd om dit aan te passen. We hebben zoals u ziet hier enkele matten in geplaatst zodat u weer veilig over de route kunt. 


02-12-2016

 

We hebben 2 december 2016 weer een dagje aan de MTB Route gewerkt. Dan ligt deze er weer netjes en droog bij voor toertocht van FC Brabantia. Het is weer een perfecte toertocht geweest met ongeveer 1500 deelnemers! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26-07-2016

 

Afgelopen zaterdag in samenwerking met een aantal leden van MTB vereniging "Altijd Strijd" en met materiaal van LMB Oomen uit Sprundel weer flink bezig geweest aan de Mountainbike route in de Rucphense Bossen.

 

 

 

 

07-06-2016

 

Gisteren zijn we aan de MTB route in Rucphen aan het werk geweest. We hebben vanaf Camping de Posthoorn een deel van de route (ongeveer 7km) vrijgemaakt van takken en brandnetels. Hierbij wat foto's van voor & na de werkzaamheden.

 

 

 07/01/2016

Let op, route is gewijzigd!  Vanaf de T-splitsing (Oliepot) die veel mensen herkennen van onderstaande foto. Moet u vanaf nu rechtsaf. Dit omdat de route over een prive eigendom liep en deze persoon geen toestemming meer geeft om de route hierover te laten gaan.  Waren we genoodzaakt de route te verleggen.  Wij hopen dit nieuwe stuk route nog wat uitdagender te maken. Hiervoor zijn we met verschillende  partijen in overleg. Het nieuwe stuk sluit natuurlijk weer automatisch aan op de huidige route. Meer info volgt! Wij hopen op uw begrip.

 


01/12/2015

 Vandaag weer met de mini-graver bezig geweest om natte stukken af te laten wateren. We proberen elke keer een stuk aan te pakken van de route zodat deze steeds beter word! Foto's zijn weer toegevoegd onderaan deze pagina. 


24/11/2015

Vandaag hebben we aan de kant van Roosendaal (Nederheide) een deel van het route  proberen te verlossen van overtallig water. We hebben diverse geulen gegraven om het water wat op  de track ligt weg te voeren. Zoals u kunt zien bij onderstaande foto's is dit gelukt. 


27/10/2015

Vandaag weer met de minigraver van LMB Oomen B.V. uit Sprundel een deel van het parcours aangepakt.  20/10/2015
Vandaag met  een minigraver die door LMB Oomen B.V. uit Sprundel  ter beschikking is gesteld weer een deel van de route aangepakt voor  betere water afvoer en op plekken waar dit onmogelijk is een alternatieve route aangelegd. Kijk onderaan de pagina voor  de foto's.


02-04-2015 

Defensie heeft zojuist gemeld dat de aannemer die het bos gekapt heeft voor 15 april de paden op de route weer in orde brengt.


06/01/2015
 Deze week worden er de nodige door de sneeuw afgebroken takken verwijderd van de route, zodat er a.s. weekend weer fanatiek gebruik gemaakt kan worden van de MTB route! 

03-12-2014
Vandaag nog wat bezig geweest met een mini shovel. We hebben wat zand verplaatst naar stukken waar wat gaten waren gekomen door het vele gebruik van de route. 

31-10-2014
Vandaag bezig geweest met een bosfrees achter een tractor. Het doel hiervan is de bovenste grondlaag breken en losmaken zodat het water beter in de grond zakt. Ook worden hierdoor wortels en stronken verwijderd.

02-04-2014
Vandaag hebben we met een minigraver een deel van de route aangepakt. Grote wortels zijn verwijderd en hebben op enkele stukken speciaal zand neergelegd voor een betere doorlatende werking wat moet resulteren in een drogere ondergrond.

07-11-2013
Vandaag weer bezig geweest met een mini-graver van Jan Goorden uit Schijf. Deze keer hebben we de loopgraven flink aangepakt. Op diverse plaatsen hebben we flinke gaten aan beide zijden van het pad gemaakt zodat het overtollige water hier naartoe loopt. Het resultaat hiervan was direct te zien!

30-10-2013
Vandaag met zwaar materiaal aan de slag geweest! Met een mini-graver van Jan Goorden uit Schijf een flink stuk van de route aangepakt. Zo hebben we een klein wasbord gemaakt, om het pad wat op te hogen i.v.m. wateroverlast. Verder hebben we de paden waar de route elkaar kruist wat breder gemaakt.

08-10-2013
Op enkele plaatsen op het parcours wortels en boomstronken verwijderd. Verder hebben we op de meest kritieke natte punten gaten gemaakt naast het parcours zodat het water af word gevoerd naar de zijkant van het pad.

25-09-2013

Vandaag in "de Loopgraven" flinke wortels en boomstronken verwijderd. spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen