Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

Parcours

Parcours

 

Mountainbike route Rucphense Bossen

 

In Rucphense bossen is er een goed onderhouden vaste mountainbike route. Samen met de routes in de Gemeente Essen (België) en de Gemeente Roosendaal kunnen de fietsliefhebbers zich uitleven over circa 45km mountainbikeroute. De rode MTB route in de gemeente Rucphen bedraagt 15,3 kilometer. Er komen diverse uitdagingen in de route voor.

 

Mountainbike route Rucphense Bossen

De Rucphense MTB Route kan worden gestart op diverse plaatsen in de Rucphense Bossen. Via verbindindspaaltjes kan worden overgestapt naar de routes in Essen of Roosendaal. 500 meter van het winkeladres van Martens tweewielers kunt u met deze route van start. Ga naar "waar start ik" pagina voor alle startplaatsen van de route.

 

Mountainbike Huren?

Klik hier voor ons verhuur aanbod

 

Wilt u een bijdrage leveren aan de MTB Route?

 

De MTB Route wordt onderhouden door vrijwilligers, dit zorgt ervoor dat deze route voor iedereen gratis toegankelijk is. Wilt uw een bijdrage hieraan leveren dat kan via rekeningnummer NL 49 RABO 018.86.21.784 tnv rtc de driesprong onder vermelding van MTB Route.

 

Informatie over de mtb-route Rucphense Bossen

  Download hier het GPX bestand.

 

Markering van de route

De route is aangegeven met de bekende internationale MTB-tekens. Zie bovenaan de pagina een voorbeeld van het teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

 

Omgeving Rucphense Bossen:


De Rucphense Bossen zijn onderdeel van een omvangrijk natuurgebied van zo’n 1.200 hectare. Waar nu bossen zijn, daar lag vroeger stuifzand. Op de overgebleven stuifduinen staan eenzame vliegdennen. Het opeengepakte dennenbos wordt afgewisseld met loofbos, grasland en heide.

 

Beschrijving van de MTB-route:

De MTB-route is een afwisselende route met verschillende single tracks en onverwachte hoogteverschillen waar het maximale is uitgehaald, met daarbij ook de mogelijkheid om weer op adem te komen op een van de vlakke paden.
Wij zijn de laatste jaren veel bezig met de route en leggen onder andere meer kombochten, jumps en pumptrack delen aan. Op deze manier proberen wij de mountainbikers steeds meer uitdaging te geven.
De route is door nieuw aangelegde waterafvoeren het hele jaar goed te berijden.

 spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen