Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

Parcours

Parcours

Mountainbike route Rucphense Bossen

 

Sinds enkele jaren is er een vaste mountainbike route door de Rucphense Bossen. Samen met de routes in de Gemeente Essen (België) en de Gemeente Roosendaal kunnen de fietsliefhebbers zich uitleven over circa 45km mountainbikeroute. De rode MTB route in de gemeente Rucphen bedraagt 15,3 kilometer. Er komen diverse uitdagingen in de route voor.

 

Mountainbike route Rucphense Bossen

De Rucphense MTB Route kan worden gestart op diverse plaatsen in de Rucphense Bossen. Via verbindindspaaltjes kan worden overgestapt naar de routes in Essen of Roosendaal. 500 meter van het winkeladres van Martens tweewielers kunt u met deze route van start. Ga naar "waar start ik" in het menu aan de linkerzijde van deze pagina voor alle startplaatsen van de route.

 

Informatie over de mtb-route Rucphense Bossen

  Download hier het GPX bestand.

 

Markering van de route

De route is aangegeven met de bekende internationale MTB-tekens. Zie bovenaan de pagina een voorbeeld van het teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

 

Omgeving Rucphense Bossen:


De Rucphense Bossen zijn onderdeel van een omvangrijk natuurgebied van zo’n 1.200 hectare. Waar nu bossen zijn, daar lag vroeger stuifzand. Op de overgebleven stuifduinen staan eenzame vliegdennen. Het opeengepakte dennenbos wordt afgewisseld met loofbos, grasland en heide.

 

Beschrijving van de MTB-route:

De MTB-route is een opvallend snelle route waar je weinig hoeft te remmen en accelereren. De route in de Rucphense bossen beschikt op enkele plaatsen over wat onverwacht hoogteverschil in het verder zeer vlakke gebied. Uit deze relatief ook technische stukjes is echt het maximale gehaald. Hoewel de Rucphense bossen voor een groot deel uit heide bestaan, krijg je dit maar heel even te zien. Slechts een honderd meter wordt er langs de heidegrond gereden.


Een paar lange rechte stukken gaan over brede zandwegen die weliswaar snel te berijden zijn wanneer het droog is. Deze pure zandwegen hebben niet de overhand en is het grootste deel van de mtb-route over bosgrond. spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen