Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

Schoenmeting

Schoenmeting

 

Tintelende of brandende voeten kunnen het fietsplezier flink in de weg staan. In een persoonlijke afspraak brengen we in kaart wat voor u de juiste pasvorm is voor uw voeten. Daarnaast wordt bekeken welke factoren eventueel nog meer een rol spelen in het krijgen van klachten.

 

Werkwijze Schoenmeting

Vanuit een persoonlijk gesprek over eventuele klachten, rijstijl en ambities gaan we op zoek naar meer voetcomfort voor uw fietsdoelen. Hierna wordt de voet nagemeten. De voetenstand, anatomie, een eventueel lengteverschil en de verhouding met de voorvoetbreedte worden meegenomen in het selecteren van de juiste schoen en schoenzool.

 

 

Binnen ons assortiment hebben we een breed scala aan schoentypen. Specifieke ergonomische oplossingen voor de bredere voet zijn er bij Lake, daarnaast is een goede ondersteuning van de voet zelf belangrijk, een Sidas inlegzool kan hierbij helpen.

 

De Lake schoenen hebben specifieke breedtematen om afknelling van de voorvoet in de schoen te voorkomen. Een te smalle schoen kan leiden tot dove, brandende en/of tintelende voeten tijdens het fietsen. Hiervoor hebben de Lake modellen een extra brede zool om de tenen genoeg ruimte te geven.


Sidas inlegzolen bieden ondersteuning voor de voetboog. Inlegzolen helpen voetklachten tijdens het fietsen tegen te gaan door een betere verdeling van drukpunten onder de voet en de stabiliteit in de schoen zelf te waarborgen. Hierdoor zult u ook minder snel kramp onder de voet krijgen. Vanuit de statische voetdrukmeting kan het type voetboog afgelezen worden om de juiste zool te selecteren voor u. De 3Feet lijn bestaat uit drie verschillende type inlegzolen voor een lage voetboog, neutrale voetboog en hoge voetboog.

 

Verder kan ook de juiste verzorging van de voeten en het type sokken een rol spelen in het ontstaan van klachten zoals brandende voeten of zweetvoeten. Ook hierover wordt u verder geadviseerd tijdens de schoenmeting.

 

Nadat u een keuze heeft gemaakt uit de schoenen ontbreken de plaatjes nog. Deze plaatjes worden door ons op de juiste positie gezet met behulp van de Shoe Ceat Adjuster (SCA). Bij deze afstelling wordt geen rekening gehouden met beenlengte verschil. Dit wordt wel gedaan bij de dynamische fietsmeting.

 

 

De prijs van de schoenmeting bedraagt: €25,-* Bij aanschaf van nieuwe schoenen of zooltjes wordt deze meting gratis uitgevoerd*.

*Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten voor nieuwe onderdelen en het monteren hiervan die nodig zijn om de voetpositie te optimaliseren.

 

Werkwijze Custom Zolen

In combinatie met een Dynamische Fietsmeting kunnen er custom zolen van Sidas aangemeten worden. Na het optimaliseren van de fietsafstellingen worden de zolen aangemeten. De Bike+ zolen zijn vervormbaar onder hitte. Tijdens het aanmeten worden de specifiek benodigde correcties in de zool verwerkt door Nelis. Dit biedt u niet enkel meer voetcomfort maar zorgt ook voor een verbeterde stabiliteit en efficiëntie in de trapbeweging op de fiets.

 

 

 

De prijs van het aanmeten van custom zolen bedraagt: €50,-*

*Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten voor nieuwe onderdelen die nodig zijn om de voetpositie te optimaliseren. De Sidas Bike+ zolen kosten per paar € 60,-.

Deze meting kan enkel geboekt worden in combinatie met een Dynamische Fietsmeting (in dezelfde afspraak of binnen 6 maanden nadien).spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen