Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

SQlab Sit & Fit zadelmeting

SQ-Lab Sit & Fit fietszadel meetsysteem

 

Een zadel is het belangrijkste raakvlak op de fiets. Een fietszadel moet dus als gegoten zitten.  Is een zadel te smal, dan onstaat er druk op de plaatsen waar dat zeer ongewenst is en dit  op den duur  zelfs blessures op kan leveren.   De afstand van zitbotjes is bij ieder mens verschillend. Hierdoor is een zadel uit de fabriek niet voor iedereen geschikt. Hiervoor heeft SQ-Lab sinds 2002 al een meetsysteem om de afstand van de zitbotjes te meten en zo de optimale zadelbreedte vast te stellen.

 

 

SQ-Lab Fietszadels:

De  SQ-Lab zadels zijn er  voor iedere discipline.  Er zijn 6 soorten zadels te verkrijgen, welke bijna allemaal in 5 verschillende breedtematen beschikbaar zijn. Zo zijn er speciale zadels voor o.a. MTB, Racefiets, Triathlon, Trekking en City/Comfort gebruik. Ook is er een speciaal medisch zadel verkrijgbaar waarbij de schaamstreek helemaal niet in aanraking komt met het zadel.
De SQ-Lab fietszadels onderscheiden zich  door de speciale constructie wat het kantelen van het bekken mogelijk maakt.  Zo word de kantelbeweging gewaarborgd, net als wanneer we lopen. Voordeel: U word minder snel moe en de kans op klachten in uw onderrug worden verkleind.

 


  

SQ-Lab Sit & Fit Zadelmeting system:

Deze meting kunt u uitlaten voeren in onze winkel  of   op afspraak in de aangrenzende praktijkruimte van fysiotherapeut/bewegingswetenschapper Nelis Koeken.  Voor de meting  neemt u plaats op de speciale  zitting waarbij u een paar afdrukken achterlaat op het meetpapier. Hiermee word de breedte van de zitbotjes bepaald. Hierna word het type fietser bepaald en krijgt u het juiste zadeladvies. 
 Natuurlijk word  het zadel in onze werkplaats vakkundig  gemonteerd en juist afgesteld.

De meting in onze winkel  is gratis bij aankoop van een SQ-Lab fietszadel.  U hoeft hier geen afspraak voor te maken.


 

Martens tweewielers dé juiste plek voor al uw fiets gerelateerde metingen:

 

Wij van Martens tweewielers Rucphen vinden het heel erg belangrijk dat u met veel plezier op de fiets zit. Of het nu voor woon-werkverkeer is of voor een uitdagende mountainbike tocht, als u pijntjes heeft, heeft u minder plezier. Daarom hebben wij naast dit  Sq-lab Sit & Fit fietszadels op maat systeem nog diverse andere meetsystemen om zo de "perfect-ride" te creeëren.

Wij bieden u aan:

 

Heeft u zeer complexe klachten of wilt u nog meer uit uzelf en fiets halen, dan raden wij aan om naar onze partner Velosomatic te gaan. Hier kunt u op afspraak terrecht voor de dynamische fietsmeting en/of trainingschema's. Velosomatic is gevestigd in onze winkel, hierdoor is na dat de meting is uitgevoerd het aanpassen van de fiets ook snel en direct  uit te voeren.spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen