Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

Stuurmeting

Tintelende handen of drukpijn kunnen het fietsplezier verminderen en verdere nek- en schouderklachten in de hand werken. In een persoonlijke afspraak analyseren we wat voor u het beste stuurtype is en welke ergonomische producten u verder zouden kunnen helpen. Daarnaast wordt bekeken welke factoren eventueel nog meer een rol spelen in het krijgen van klachten.

 

Werkwijze Statische Stuurmeting

Vanuit een persoonlijk gesprek over eventuele klachten, rijstijl en ambities gaan we op zoek naar meer comfort voor uw handen, nek en schouders. Tijdens de meting worden onder andere de handgrootte, schouderstand en schouderbreedte meegenomen om tot het juiste type stuur te komen. Verschillende sturen en ergonomische oplossingen worden getest en geanalyseerd.

 

Binnen ons assortiment hebben we een breed scala aan stuurtype en specifieke ergonomische oplossingen. Voor de MTB of trekking fiets kunnen de producten van SQ-lab een uitkomst zijn. Verder adviseren wij u ook in het juiste type stuurlint  en handschoenen.

 

SQ lab

Pijnlijke handen bij het rijden met een recht stuur kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk dat de diameter van de handgrip de juiste maatvoering heeft om kramp in de handen te voorkomen en de bloedsdoorstroming te optimaliseren. Hiernaast kan ook de drukverdeling over de hand beter gereguleerd worden met een anatomisch gevormde vleugel.  

 

 

Daarbij dient rekening gehouden te worden met de polshoek zelf. Als een stuur niet de juiste breedte of gradenhoek heeft dan kan de houding die gevraagd wordt zorgen voor meer belasting op de gewrichten, spier-peesstelsel en zenuwbanen. Dit kan dan weer leiden tot verdere klachten en blessures.  

 

 

De prijs van de stuurmeting bedraagt: €25,-* Bij aanschaf van een nieuw stuur of handvatten wordt deze meting gratis uitgevoerd*.

*Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten voor nieuwe onderdelen en het monteren hiervan die nodig zijn om de stuurpositie te optimaliseren.

 

Werkwijze Dynamische Stuurmeting

In combinatie met een Dynamische Fietsmeting kan er specifiek gekeken worden naar het ideale stuur en ondersteunende ergonomische producten geschikt voor uw specifieke doelen. Na het optimaliseren van de fietsafstellingen worden hierbij verschillende sturen en ergonomische producten gemonteerd en geanalyseerd tijdens het fietsen op de stationaire trainer.

 

 

 

De prijs van de dynamische stuurmeting bedraagt: €50,-*

*Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten voor nieuwe onderdelen en het monteren hiervan die nodig zijn om de stuurpositie te optimaliseren.

Deze meting kan enkel geboekt worden in combinatie met een Dynamische Fietsmeting (in dezelfde afspraak of binnen 6 maanden nadien).spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen