Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen

Zadelmeting

Zitvlakklachten kunnen het fietsplezier flink in de weg zitten. In een persoonlijke afspraak analyseren we wat voor u het juiste type zadel is en bekijken we of er andere factoren mede een rol spelen bij uw klachten.

 

Werkwijze Zadelmeting

Vanuit een persoonlijk gesprek over eventuele klachten, rijstijl en ambities gaan we op zoek naar meer zitcomfort voor uw fietsdoelen. Tijdens de meting wordt de zitbotbreedte in kaart gebracht via ons statische meetsysteem.

 

 

Aan de hand van uw fietshouding wordt gekeken naar de juiste breedte en vorm voor uw zadel. Binnen ons assortiment hebben we een breed scala aan zadeltypen, specifieke ergonomische oplossingen zijn er van o.a. SQ-lab en GebioMized.

 

 

 

De SQ-Lab zadels zijn er voor iedere discipline.  Er zijn 6 soorten zadels te verkrijgen, welke bijna allemaal in 5 verschillende breedtematen beschikbaar zijn. Zo zijn er speciale zadels voor o.a. MTB, Racefiets, Triatlon, Trekking en City/Comfort. Ook is er een speciaal medisch zadel verkrijgbaar waarbij de schaamstreek helemaal niet in aanraking komt met het zadel. De SQ-Lab fietszadels onderscheiden zich door de speciale constructie wat het zijwaarts bewegen van het bekken mogelijk maakt. Zo wordt de natuurlijke beweging gewaarborgd, net als wanneer we lopen.

 

De GebioMized zadels zijn ontwikkeld door bikefitters zelf. Uniek is dat naast verschillende breedtematen er rekening wordt gehouden met de individuele fietshouding en de daarbij benodigde vorm (v-vorm of t-vorm). Daarnaast wordt ook rekening gehouden met plaatsing en het type van drukverlichting (kanaal of gat) voor de desbetreffende rijstijl. In totaal zijn er 9 varianten voor de racefiets, MTB en tijdritfiets ontwikkeld die geschikt zijn voor high-end gebruik.

 

 

 

Verder kan ook het type broek en juiste verzorging van het zitvlak een rol spelen in het ontstaan van klachten. Denk aan zitvlakcrème bij irritatie of reskin bij frictieklachten.

 

De prijs van de zadelmeting bedraagt: €25,-* Bij aanschaf van een nieuw zadel bij ons wordt deze meting gratis uitgevoerd*.

*Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten voor nieuwe onderdelen en het monteren hiervan die nodig zijn om de zitpositie te optimaliseren.

 

Werkwijze Zadeldrukmeting

In combinatie met een Dynamische Fietsmeting kan er een zadeldrukmeting uitgevoerd worden. Na het optimaliseren van de fietsafstellingen wordt de GebioMized sensormat over het zadel geplaatst. Hiermee worden de drukpunten op het zadel en het beweeggedrag tijdens het fietsen volledig in kaart gebracht. Vanuit deze analyse worden verschillende zadel types en posities getest totdat de verdeling optimaal is om klachtenvrij te fietsen.

 

 

 

De prijs van de zadeldrukmeting bedraagt: €50,-*

*Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten voor nieuwe onderdelen die nodig zijn om de zitpositie te optimaliseren.

Deze meting kan enkel geboekt worden in combinatie met een Dynamische Fietsmeting (in dezelfde afspraak of binnen 6 maanden nadien)spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen